KANDOVANÁ DÝNĚ

Pro 1 porci

Ingredience:

  • ½ kg krystalového cukru
  • ¼ l vody
  • 1 a ½ dcl octa
  • 2 kg dýně žlutomasá

    Postup:

    1. Očištěnou dýni vložíme do hrnce (nakrájenou na kostičky zhruba 1x 1cm).
    2. Nakrájenou dýni pak vložíme do nálevu, který připravíme smícháním vody, octa, krystalového cukru a vaříme asi 50 minut. Ale pozor, NEMÍCHEJTE! Pouze s hrncem občas zatřepejte, nechte v něm do té doby, až se nálev téměř vyvaří.
    3. Potom dáme dýni sušit do trouby. Při nízké teplotě a pootevřených dvířkách sušte jako houby celkem 5 – 6 hodin. Můžete dosušovat postupně, když je trouba rozehřátá po pečení.
      Je vynikající do bábovek, perníků a vánoček.

      Recept obsahuje asi: 580 mg Phe, 22 g bílkovin, 10416 kJ/2480 kcal

      Recept byl upraven a zkontrolován nutriční terapeutkou 

      Autor receptu: Michaela Frejová

Pumpkin part


Loading...Loading...

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášeni.