Celerové hranolky

Pro 1 porci

Rozpočet

  • 250g  celeru
  • 30 g oleje (2 polévkové lžíce)
  • sůl
  • ¼-1/2 lžičky mleté papriky
  • ¼ – 1/2 lžičky kari koření
  • ¼ – 1/2 lžičky sušeného česneku

Postup:

  1. Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře nám celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné), z těch potom nakrájíme na hranolky.
  2. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2 minuty. Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce.
  3. Přidáme olej, koření, sůl a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí.
  4. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa).
  5. Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.

Recept obsahuje asi: 116mg Phe, 4,1 g bílkovin, 1603 kJ / 382 kcal

Recept byl zkontrolován a upraven nutriční terapeutkou

Autor receptu: Ludmila Brůžková

zeler.hranolky

Loading...Loading...

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášeni.