Hlívové karbanátky

Suroviny:

  • 100 g mrkve
  • 50 g hlívy ústřičné
  • 50 g červené řepy
  • nízkobílkovinná strouhanka
  • na dochucení: sůl, pepř, česnek

Postup:

  1. Mrkev uvaříme a rozmačkáme.
  2. Hlívu uvaříme, propláchneme a nasekáme nadrobno.
  3. Řepu uvaříme a nakrájíme na kostky.
  4. Mrkev a hlívu osolíme a okořeníme, přidáme česnek a nakonec řepu.
  5. Všechno promícháme a na závěr přidáme nízkobílkovinnou strouhanku.
  6. Tvarujeme karbanátky a osmažíme je na horkém oleji.
  7. Podáváme s bramborovým salátem nebo uvařenými bramborami.

Celá dávka obsahuje 131 mg Phe.

Recept byl zkontrolován a upraven nutriční terapeutkou

*Potravina pro zvláštní výživu – potravina pro zvláštní lékařské účely. O způsobu užívání se informujte u svého lékaře v metabolické ambulanci. MET18PHAPAT20CZ

brokolicové fašírky_novmeber

Loading...Loading...

Napsat komentář