Recepty

Medovníčky_december
Medovníčky

Suroviny: 300 g nízkobílkovinné mouky Damin* 100 g práškového cukru 75 g rostlinného tuku 1 čajová lžička nízkobílkovinné náhrady vajíčka 3 polévkové lžíce medu 1 čajová lžička sody bikarbona 1 čajová lžička skořice 1 čajová lžička perníkového koření 1 polévková lžíce kakaa

více...
Více...
brokolicové fašírky_novmeber
Hlívové karbanátky

Suroviny: 100 g mrkve 50 g hlívy ústřičné 50 g červené řepy nízkobílkovinná strouhanka na dochucení: sůl, pepř, česnek Postup:
Mrkev uvaříme a rozmačkáme. Hlívu uvaříme, propláchneme a nasekáme nadrobno. Řepu uvaříme a nakrájíme na kostky. Mrkev a hlívu osolíme a okořeníme, přidáme česnek a nakonec řepu.

více...
Více...
brokolicová polievka_október
Brokolicová polévka

Suroviny: 250 g brokolice 800 ml vody 10 g másla 1 polévková lžíce nízkobílkovinné mouky Damin* 50 ml smetany ke šlehání na dochucení: sůl, červená paprika, pepř, provensálské byliny dle chuti česnek Postup: Mouku osmahneme na másle a přidáme červenou papriku. Zalejeme vodou, přidáme nakrájenou brokolici, okořeníme a vaříme do měkka. Když je brokolice měkká, celou polévku rozmixujeme a přidáme smetanu.

více...
Více...
Pečený baklažán_september
Pečený lilek

Suroviny: 1 lilek 100 g žampiónů z konzervy 50 g rajčat 3 středně velké brambory malá cibule olej 50 g nízkobílkovinného sýru na dochucení: sůl, pepř Postup: Lilek rozkrojíme na polovinu a vybereme vnitřek, slupku nezahazujeme. Vnitřek lilku osmažíme se žampióny a nakrájenou cibulí a osolíme. Slupku od lilku naplníme osmaženou směsí. Navrch poklademe pokrájená rajčata a ochutíme solí a pepřem.

více...
Více...
avokádová nátierka_august
Avokádová pomazánka

Suroviny: 1 zralé avokádo 1 čajová lžička citrónové šťávy 1 čajová lžička zakysané smetany 30 g másla Postup: Avokádo očistíme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme sůl, citrónovou šťávu, smetanu, máslo a vše promícháme. Dle chuti můžeme přidat prolisovaný česnek

více...
Více...
cestovinový šaltá_júl
Těstovinový salát

Suroviny: 80 g nízkobílkovinných těstovin Loprofin* 30 g ředkviček 30 g červené papriky 1 polévková lžíce oleje 1 pórek 2 polévkové lžíce zakysané smetany 1 kyselá okurka na dochucení: sůl, provensálské byliny Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. V misce smícháme nakrájenou ředkvičku, papriku a pórek. Do těstovin přidáme olej, směs zeleniny a zamícháme.

více...
Více...
Palacinky_jún
Palačinky

Suroviny: 50 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 50 ml vody 6 polévkových lžic nízkobílkovinné mouky Damin* ½ čajové lžičky prášku do pečiva 1 čajová lžička cukru špetka soli Postup: Všechno smícháme metličkou a necháme odstát. Palačinky pečeme na pánvi potřené olejem. Zdobíme například džemem, šlehačkou nebo ovocem.

více...
Více...
Zeleninové pyrohy_máj
Zeleninové pirohy

Suroviny: Těsto: 150 g uvařených brambor 120 g nízkobílkovinné mouky Damin* Náplň: 30 g červené papriky 1 zelená paprika 1 pórek 1 nastrouhaná cuketa sůl, pepř dle chuti Postup: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory smícháme s Daminem* a vypracujeme těsto. Na desku vysypeme mouku a následně na ní vyválíme těsto.

více...
Více...
muffiny_apríl
Borůvkové muffiny

Suroviny na 12 kusů: 300 g nízkobílkovinné mouky Damin* 150 g hnědého cukru 120 g rostlinného tuku 1 čajová lžička prášku do pečiva 1 čajová lžička vanilkové esence 240 ml vody 120 g mražených borůvek Postup: V misce smícháme Damin*, cukr a prášek do pečiva. Do směsi přidáme rostlinný tuk, vanilkovou esenci, vodu a metličkou pořádně promícháváme přibližně 1 minutu. Lžící vmícháme nerozmražené borůvky. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 30 – 40 minut.

více...
Více...
Omeleta_marec
Omeleta

Suroviny: 100 ml připraveného přípravku Milupa lp-drink* 80 g nízkobílkovinné mouky Damin* ½ čajové lžičky sody bikarbona Koření na dochucení: sůl, vegeta, červená paprika, pepř Postup:
Milupa lp-drink*, Damin* a koření smícháme metličkou do hladké směsi a přidáme sodu. Těsto nalijeme na rozpálenou pánev s olejem. Podáváme s tím, co máme rádi.

více...
Více...
šišky_február
Vdolky

Suroviny 200 g nízkobílkovinné mouky Damin* 20 g čerstvého droždí vlažná voda (cca 50 ml + podle hustoty těsta) špetka soli 1 polévková lžíce cukru 2 polévkové lžíce oleje 1 čajová lžička prášku do pečiva Postup: Z droždí, cukru a vlažné vody uděláme kvásek, který necháme na teplém místě. Ve druhé misce smícháme mouku, sůl, olej, prášek do pečiva.

více...
Více...
Pumpkin part
Pečená máslová dýně

Pro 1 porci Ingredience: 300 g máslová dýně olivový olej dle potřeby hrubozrnná sůl pepř bylinky Postup: Dýni omyjeme a rozkrojíme na půl. Není třeba ji loupat, pečením slupka změkne a je kupodivu stejně dobrá jako dužina. Po rozkrojení vydlabeme střed a semínka můžeme omytá přidat k dýni. Vydlabanou dýni nakrájíme na proužky a v míse zalijeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Vše promícháme tak, aby byly všechny části obalené olejem.Rozložíme na pečící papír a vložíme do trouby.

více...
Více...